četrtek, 25. september 2014

BARKINIH 50 S STANETOM IN BRIGITO

V sredo zjutraj sta se na dolgo in zelo zanimivo pot proti Franciji odpravila Stane in Brigita. Že to soboto se bosta v Parizu kot predstavnika naše skupnosti udeležila velikega praznovanja petdesetega rojstnega dne mednarodne Barke.
Najprej pa sta se ustavila v skupnosti Beli kamen (Caillou blanc) v Bretaniji, s katero prijateljujemo že vrsto let.
Z Brigito in Stanetom sem se dogovorila za kratka (dnevna) poročanja o njunih dogodivščinah. Tako bomo lahko ne samo povezani v molitvi ampak tudi obogateni s čisto svežimi novicami o slavju, veselju, srečanjih, ...   
SREDA, 24.9.:
Zjutraj sva zelo zgodaj vstala. Popil sem kavo in potem še eno na Brniku s Stenom in Brigito potem pa nobene več!!!!!!
Letela sva odlično, videla Triglav. Letalisce v Parizu je ogromno. Imela sva čas pa sva si ga malo ogledala. Potem sva šla na vlak TGV in hitro potovala do Nantesa, kjer naju je čakala Fanny in nama dala nove karte do Quimpera. Tam naju je že čakal Bruno in Anaise. Spiva v hiši Ty Levenez, kar pomeni hiša dobre volje.
Pojedli smo večerjo in se v dnevni sobi pogovarjali ob čaju. Brigita zna malo Francosko.
Jutri si bomo ogledali še ostale hiše in delavnice
Genevieve se spomni, kako je bilo na delovni akciji v Sloveniji.
Lep pozdrav
Brigita in Stane


Stane na letališču v Parizu


ČETRTEK, 25.9.:
Še danes se lahko javiva - potem pa še ne veva kako bo, ker jutri potujeva v Pariz.
Torej vtisi današnjega dne:
Zajtrk v Ty Levenez je malo drugačen. Vsak različno vstaja in ne jedo skupaj zajtrka. Dopoldan sva s Charlotte obiskala vse delavnice in tudi fotografirala. Imajo zelo lepo urejeno, lesna je zelo velika in imajo polno strojev. Dvorišče urejajo mladi prostovoljci, ki so tu en teden. Je čisto drugače kot je bilo. Charlotte naju je peljala do hiše sv. Jožefa, kjer sva bila na kosilu. Po kratkem počitku sva šla v Okupacijsko delavnico in delala z glino, Brigita posodico za nakit, Stane pepelnik. Bruno je Brigito povabil na pogovor, Stane pa je ostal na malici in na KAVI!!!!!! Potem je brusil puzzle.
Ob 16h naju je Charlotte v družbi petih kratkohlačnikov odpeljala do morja. Stane je slikal za svojo razstavo. Morje ni tako lepo kot Hrvaško (je kar umazano)
Večerjala sva v Sončni uri (Cadron solaire). Najprej smo imeli molitev, po večerji pa čaj in klepet do 22h. Cynthia naju je odpeljala v najino hišo, kjer so še jedli le chrep (le krep) pa sva bila preveč  sita in naju bo počakalo do jutri.

Zelo sva hvaležna za današnji dan, veliko pogovorov (Brigita mora veliko govoriti Francosko in kar gre) Stane bolj malo, pa tudi gre. Staneta je želel Piere obdržati kar tu, če bi ga Herve pogrešal naj pride sem skupaj z družino. Lepo ga pozdravlja tudi Andre. Jutri bo naporen dan, saj naju po jutranjih delavnicah čaka šest ur vožnje do Pariza.
​Se oglasiva, ko bo možno.
lp,Stane in Brigita​


Ni komentarjev:

Objavite komentar