nedelja, 16. november 2014

MAJINE NOVIČKE

11. novembra smo imeli obiske iz Avstrije. Obiskali so nas prijatelji, ki želijo ustanoviti Barko na Koroškem, čisto blizu na drugi strani meje. Skupaj smo pomalicali, potem so se eni lotili izdelave sadne solate, drugi pa so šli na sestanek h Klemenu. Z nami so bili tudi na kosilu. Naša Rozi je prevajala nemško in angleško. Kar lepo prevaja! Na koncu smo jim podarili sveče in ogrlice. Ogledali so si še naše izdelke in kupili svečnike ter naš novi izdelek, panjsko končnico z Adamom in Evo. Te izdeluje Lucija (Pezdirc). Naučila sta jo starša, sestra pa ji je za rojsni dan podarila žgalnik. Z njim žge risbe na les.
Veseli smo, da smo se spet srečali z Aleksandro, Francisko, Filipo, Polikseno in spoznali nove prijatelje. Hvala za vsa darila!
Popoldan smo imeli še en obisk. Obiskali so nas g. Imre, ga. Lidija, njun sin Luka in ga. Ivanka s Karitasa. Pogledali so delavnice. Staneta so vprašali, če dela gajbice za gostilne. Stane jim je povedal, da so gajbice za Miklavžev sejem, ki bo 30. novembra.
Skupaj smo popili čaj, potem so se pa poslovili.

zapisali Maja Predovič in Mateja Tdz



Ni komentarjev:

Objavite komentar