torek, 8. oktober 2013

VIKEND NA HOMCU (in to sredi tedna)

No, ja ... zgodilo se je, kar smo na Barki že skoraj pozabili. Tridnevno bivanje oseb iz druge hiše in njihovih spremljevalcev na Homcu pri Slovenj Gradcu, pa še kakšen izlet seveda.
Iz meglene Ljubljane nas je pot vodila na sončno Koroško. Vendar ... brez kavice ne gre, zato smo se na jutranji kavici ustavili v Dobrni, naši priljubljeni počitniški destinaciji.
Kombi in Berlingo sta nas pripeljala na cilj, kjer smo se nastanili, nato pa nas je že čakalo kosilo (segedin), ki nam ga je pripravila Brigita. Sledil je počitek in pohod do Ivarčkega jezera ter ogled Slovenj Gradca, kjer smo bili tudi pri maši.
Naslednje jutro smo imeli budnico, glasbo, ki je prihajala s hodnika, nato pa molitev v skupnem prostoru (za lep sončen dan). Potem pa urno  proti Lenartu, kjer so nas v VDC Polž prijazno sprejeli in nam pokazali delavnice. Z lačnimi trebuhi ne gre, in tako smo praznovali Metodov 37. rojstni dan.
Pot nas je nato vodila v center Maribora. Sprehodili smo se do treh ribnikov, kasneje pa se odpeljali do OŠ Miklavž, kjer smo si skupaj s prvošolčki in njihovim starši ogledali predstavo Gusar Pepi (Sten Vilar). Ravnateljica nas je lepo pozdravila in sprejela. Bili smo ponosni, saj smo tako predstavljali Barko.
Sledil je četrtek. Naše potovanje smo zaključili s »hišnim« jutrom ter s petjem in zahvalami v cerkvi, posvečeni Mariji.
Bilo je nepozabno, zato je težko napisati, kaj vse smo doživeli in videli, a najpomembneje je, da smo gradili in utrjevali medsebojne odnose, kar bomo ponesli tudi v širšo skupnost.

Uroš Kokot

foto Janika Antonič
foto Janika Antonič

foto Janika Antonič


Ni komentarjev:

Objavite komentar