nedelja, 23. september 2018

TANJINIH ŠESTDESET

Kdor čaka dočaka. In tudi Tanja jih je - svojih mladostnih šestdeset!
Na samo obletnico rojstnega dne jo je v delavnici obiskal brat Slavko in nam v Tanjinem imenu prinesel krasno torto. Tanji je bilo seveda malo nerodno, ni se želela izpostavljati, a njene oči so se svetile.
12. septembra pa smo dočakali tisto tako pričakovano sredo. Tanja se je odločila, da bo prosti konec tedna doma v Ljubljani podaljšala do praznovanja sredi tedna. Želela se je urediti, se odpočiti.
Popoldan je prišla v skupnost v spremstvu brata in svakinje Maje nasmejana, sproščena, z novo frizuro, pripravljena. Na vhodu je sprejemala goste, vsakega pozdravila s stiskom roke in objemom. Barkači smo ji pripravili kratek program. Ker nam je Tanja velikokrat za rojstne dneve podarjala prazne glasbene voščilnice, smo ji tudi mi pripravili nekaj "mega" čestitk z izbrano glasbo. Potem je morala odviti še cel kup malih darilc z vsebino, ki pride prav gospem v zrelih letih.
Večerjali smo po njenem izboru - seveda pohančke in zraven vse, kar sodi k praznični pojedini. In na koncu - vrhunec že večera - Hozentregerji, trije srčni muzikantje, ki so na noge spravili tudi našo slavljenko. Sicer se je Tanja branila in se pustila prositi, a jo je Herve zavrtel tako, da je na koncu zaplesala sredi našega kroga.
Bilo je lepo. Bravo, Tanja, in na naslednjo okroglo!

zapisal: uredništvo
foto: Blaž, Stane, Mateja TdZ

Marjanca in Kristjan pomagata Hozentregerjem

Tanja pleše z Adotom

sestra in brat

Hozentregerji

praznična torta

Tanja in Mateja

Brat Slavko na obisku za rojstni dan.






Tanja in Slavko komentirata družinske fotografije.

Tanja je takole "štela" svoje darilo - nekajdnevni oddih.
Prva rojstnodnevna torta


Ni komentarjev:

Objavite komentar