ponedeljek, 30. julij 2018

NAŠA DRAGA ŠMARJETA

Prva počitniška ekipa je odrinila od doma že konec junija. Pot nas je spet - kot vsako leto že dobro desetletje - pripeljala v Šmarjeto.
V skupini smo bili, razen Mete in njenega sina Andraža ter Boštjana, sami "stari mački". Hitro smo našli vsak svojo posteljo, preverili nosilnost klopce pred hišo, si šli pogledat kapelo z Geninimi freskami,... Vse nam je bilo tako domače!
Kljub temu, da je povprečna starost udeležencev presegala 50 let, smo naredili pogumen program našega počitnikovanja. Nismo se predali slabi volji zaradi nestanovitnega vremena in si privoščili tudi plavanje v dežju! Obiskali smo Janeza Zdešarja in Tonija Vučajnka, pomagali pri pripravi Irenine šestdesetletnice in s celo skupnostjo tudi praznovali, bili smo v Novem mestu pri Sabini Derganc in njeni družinici. Gospa Cvetka, mama novomašnika Janeza, nas je povabila na jutranje palačinke, sok in kavico,...
Prve štiri dni je bil z nami tudi Bogdan, ki nam je pripravljal zelo dobre obroke, Boštjan pa je poskrbel za vsakodnevno sv. mašo.
Bilo nam je lepo in pri župniku Andreju smo rezervirali Barkine počitnice že za naslednje leto. Prvi julijski teden bomo spet v Šmarjeti!

besedilo in foto: uredništvo


Skupaj rišemo za Janiko, Nežo, ga. Cvetko

Bogo, kaj ti je bilo najbolj všeč na počitnicah? Ja, tobogan!

Naporne priprave pred kopanjem

Moška in ženska plavalna ekipa pri malici

Irenino praznovanje

Mojca in Irena sta pri nedeljski maši pričevali

Presrečna Marinka pred lurško Marijo v Šmarjeških toplicah

Na poti domov smo se ustavili tudi pri karmeličankah v Mirni peči.

Na zajtrk smo povabili župnika g. Andreja in ga. Jožico.

Na obisku pri Toniju

Z Janezom Zdešarjem v gradu Mokrice.

Tanja in Andraž




Tako smo si označili sobe.

Pri Sabini in njeni družini med mašo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar