nedelja, 22. oktober 2017

KRATEK IZLET V NEMČIJO V LJUBLJANI - NA OBISKU PRI NEMŠKEM VELEPOSLANIKU


Petega oktobra sta nas povabila nemški veleposlanik gospod Riedel in njegova žena na sprejem ob dnevu nemške enotnosti v njun prelepi dom blizu parka Tivoli. Rok, Bernarda, Rosi, Oksana in jaz/Elisabeth smo bili povabljeni kot predstavniki Barke. V svojih najlepših oblekah smo se pomešali med imenitno družbo. Sprejemno dvorano je krasila razstava izrazitih črno belih fotografij, ki jih je umetnik ustvaril v času, ko je v Berlin pospremil svojo ženo, slovensko veleposlanico. Motivi na slikah so bili prizori iz razburljivih časih padca zidu. Rok, ki je bil prav tako opremljen z majhnim fotoaparatom, je zavzeto dokumentiral sijaj večera.

Slavnost se je pričela s pozdravnim govorom zelo prijaznega nemškega veleposlanika, ki je govoril po slovensko in nemško. Za umetniški okvir pa je poskrbel ansambel godalcev. Dovoljeno nam je bilo, da stojimo v prvi vrsti in vse natančno opazujemo. Bernardi je bilo preglasno, tako da je v hipu ocenila situacijo, zbežala na bližnji kavč in od tam uživala večer. Po govoru nas je čakalo veliko razvajanje ob izbranih jedeh in pijačah

Ko je napočil čas, da se podamo na pot domov, smo zadovoljni zapustili širokosrčno gostoljubnost veleposlanika in njegove žene. Najlepša hvala za lep večer.



besedilo: Elisabeth

foto: Presse und Protokoll, Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar