četrtek, 13. februar 2014

Nazdravili smo!

Včeraj zjutraj je bil že ob osmih zjutraj na sporedu olimpijskih iger smuk za ženske. Športni novinarji  so poročali, da ima naša Tina Maze startno številko 21.
Ob tako zgodnji uri so Ljubljančani ravno na avtobusu nekje okrog Šiške, Barkači iz hiš pri zajtrku, ostali vozači pa že skoraj v delavnicah. Dopoldan smo bili dogovorjeni za obisk v vrtcu Smlednik, zato ni bilo časa za poslušanje novic.
Rok je že na poti v Smlednik razlagal, da je bila Tina prva, ker pa se je v času njenega smučanja  vozil z avtobusom, smo ga kar malo preslišali. V vrtcu je nekdo vprašal vzgojiteljice, če vedo za rezultat. Nekatere so slišale krasno novico. Ker pa smo bili razdeljeni v več skupin, se informacija ni mogla hitro razširiti.
Po prihodu na Barko je Mateja T. na internetu preverila rezultate in pri kosilu smo  oznanili Tinino zmago. Razleglo se je veselo vriskanje in ploskanje. Seveda, saj je to prvo slovensko zlato odličje na zimskih olimpijadah. In kot se za tako slavje spodobi, smo medaljo proslavili s kozarčki šampanjca! Bravo, naši!

zapisala Mateja TdZ
foto Stane Grandljič

Takole nazdravljamo

Matej

Irena

Ali, ki je obljubil šampanjec, ko bodo Turki na zmagovalnem odru

Tudi Stefano je za italijansko zmago obljubil pijačo




Ni komentarjev:

Objavite komentar