sreda, 19. februar 2014

Na obisku v vrtcu Smlednik


Prejšnjo sredo smo se vsi iz delavnic odpeljali na obisk v vrtec v Smlednik. Gospa Ksenja in gospa Marta sta nas z otroki iz skupine Škratov pričakali že pri vhodu. Najprej smo se igrali z zelo velikim pisanim padalom. Postavili smo se v krog, prijeli padalo vsak na svojem koncu in pomagali lutki Škratu, da se je drsal iz enega na drugi konec. Ko se je Škratek utrudil, smo ga nadomestili z žogo. Prav zabavno je bilo, ko se je kotalila in poskakovala. Zapeli smo tudi dve pesmici.
Potem so nam pokazali vrtec. Najprej smo šli pozdravit najmlajše, ki še ne govorijo. Malo jih je bilo strah, ker nas je bilo toliko. Razdelili smo se v tri skupine. V prvi smo se igrali z lego kockami in izdelovali rajske ptice iz plastenk, v drugi smo s piškotnimi modelčki oblikovali slano testo, v tretji pa smo s skupnimi močmi naredili olimpijsko zastavo.
Ob koncu našega obiska so nas vrtičkarji pogostili s piškoti, sokom in kavico, mi pa smo jim podarili otroški predpasnik in torbo iz blaga, narejena v okupacijski delavnici. Za spomin smo dobili tudi ljubke hišice-magnetke, ki so jih otroci izdelali sami.
V vrtcu nam je bilo lepo in dogovorili smo se, da se pomladi spet srečamo. Takrat bomo gostitelji Barkači z Zbilj.

Kristina in Rok D. pri izdelavi olimpijske zastave

Marjanca v pogovoru z najmlajšimi



Škratek na padalu

... in še pesmica ...



 zapisali Maja Predovič in Mateja TdZ
foto  Stane Grandljič














Ni komentarjev:

Objavite komentar