torek, 1. september 2015

POČITNICE V DOBRNI


Prva skupina počitnikarjev je svoje počitnice preživela v idilični vasici Dobrna, v deželi Celjski. Kljub letošnjemu vročinskemu valu smo se imeli zelo lepo in smo se hladili ob jezerih in v hribih. Dobrna ponuja številne peš poti in je odlična izhodiščna točka za razne izlete. Plavanje smo si privoščili v Velenjskem jezeru na mestni plaži in v Šmartinskem jezeru, kjer je zelo lepo urejena okolica in sprehajalne poti. Tam smo si privoščili kavo in sladoled kar na ladjici, ki nas je prijetno pozibavala.


Obiskali smo tudi Rogaško Slatino in se sprehodili do kapele sv. Anine. Razočarani smo odšli, ker nismo dobili kozarčka izvirske slovenske vode - bilo je namreč za plačat. Z žičnico smo se povzpeli na Golte. Prijetno hladno ozračje in svež gorski zrak sta nas osvežila na potepanju in počitku v hribih. Tam smo dobili tudi okusno in obilno kosilo. Vsi zaposleni v hotelu in žičnici so bili z nami zelo prijazni.



Zapeljali smo se do Belih Voda in se povzpeli po prijetni senci in nenaporni poti proti koči na Slemenu. Tam smo poklepetali v prijetni družbi domačinov, ki so se tudi prišli malo ohladiti. Maja je uživala, ko je s Tomažem igrala košarko, Vivija pa jo je učila skakati kolebnico in igrati badminton. Marinki je bila hiška in Dobrna tako zelo všeč, da je vsem govorila, da bo kar tu ostala, ker se zelo dobro počuti in je bil to včasih njen dom, sedaj pa so drevesa že malo zrasla. Bernarda je uživala v hribih in na izletih. Tudi Kristina se je zelo dobro počutila in pravi: "Če je dobra ekipa, potem je vse v redu." Vsi so komaj dočakali naslednji dan in nove dogodivščine. Mojca nam je spekla odličen jabolčni »štrudl«, da smo ga imeli tudi za obiske. Obiskal nas je Metin bratranec z ženo in nam prinesel dobrote z vrta pa tudi nekaj za zdravje. Lepo sproščeno vzdušje in dobra volja nas je spremljala skozi vse dni. Tudi tamkajšnji župnik nas je vsak dan pri sveti maši še posebej pozdravil. K nedeljski maši pa smo se odpeljali v sosednjo vas, v cerkev sv. Miklavža. Bilo je prav posebno lepo in naša Maja je lahko ministrirala. Naši dragi Meti, dolgoletni prostovoljki, smo kot dobra ekipa in v zahvalo, ker jo imamo zelo radi, kupili sandale. Saj če bo imela dobre čevlje in zdrave noge, bo lahko še vedno prihajala na Barko in z nami odšla na počitnice.




zapisala Janika
foto Tomaž in Vivija

Ni komentarjev:

Objavite komentar