nedelja, 23. oktober 2016

KOSTANJEV PIKNIK

V sredo dopoldne so se prostovoljka Katja, Irena in Tanja lotile najprej rezanja jabolk na krhlje, potem pa še "luknjanja" kostanjev. Priprave na popoldanski piknik so se začele. Čeprav je bilo vreme bolj kislo in tudi ohladilo se je precej, je glavni dogodek piknika potekal zunaj, na terasi. Možakarji na čelu s Stanetom, g. Pezdircem in g. Gabrom so pripravili žerjavico in sprešali grozdje ter jabolka. V kuhinji je zadišalo po miškah. Ga. Marija jih je zamesila in cvrla, Tomaž postregel, ostali pa smo skrbeli, da so sproti izginjale v razne luknje in luknjice. Moštu se ni mogel upreti nihče. Vroč pečen kostanj je prihajal v jedilnico in grel  bolj zmrznjene, ki so obsedeli za mizami.
Preizkusili smo tudi cviček iz Gadove peči na Dolenjskem. G. Dokl, ki ga je prinesel pravi, da je iz tistih koncev najboljši.
Hvala vsem za lepo, sladko popoldne.

Maja P.: Druženje mi je zelo všeč. Sveži zrak pa kostanj pa miške pa grozdni sok. Zelo mi je všeč, ker sem popoldan ostala na pikniku. In hvala staršem, ki so to organizirali.
Janez Dokl: Kostanji so bili super pečeni. Dopolnili smo jih z avtohtonim cvičkom z Dolenjske. Prijazno smo kramljali v pričakovanju zime. Res lepo sredino popoldne.
Miran Pezdirc: To je bil moj letošnji prvi kostanj. Vesel sem, da mi Stane nudi vso tehnično pomoč: drva, les, vijake in ostalo. Prijetno je, da vsak nekaj malega prispeva in je vsega dovolj.


zapisala Mateja T. de Zarate
foto: Stane in Vivija




















1 komentar:

  1. Potrebujete posojilo za dolg za plačilo računov?
    Danes danes prevzemite nadzor nad svojim dolgom
    Na voljo zdaj ponudba posojila za širitev poslovanja?
    Ali potrebujete posojilo za plačilo računov?
    Potrebujete posojilo?
    Potrebujete osebno posojilo?
    Posojilo za širitev poslovanja?
    Zagon podjetja, Izobraževanje,
    Posojilo za konsolidacijo dolgov
    Posojila s trdim denarjem
    Posojilo za kaj?
    Ponujamo posojilo po nizki obrestni meri 3%
    Posojilo brez bonusa,
    Pišite nam: financialserviceoffer876@gmail.com
    Pokličite ali nam dodajte v aplikaciji +918929509036

    OdgovoriIzbriši